LillaFrökenTheo skriver

Om vad än som kommer i min väg .

Sign the contract !

Kategori: Allmänt

Japp, nu har jag bestamt mej. Jag stannar i London. Kanns myyycket bra faktiskt. Har dock redan bestamt att komma hem nasta helg nagra dagar, en del saker som behover fixas, och maste ju absolut saga hejda till en massa underbara manniskor ! Sen kommer jag sakert deppa nagra dar nar jag aker tillbaka, men vad fanken, det ar ju bara att komma och halsa pa ;) Idag ska jag egentligen vara ledig, men har lovat att hoppa in pa jobbet i en halvtimme (ojoj, hoppas jag overlever) sen blir det att aka till Cornelia for att ata, kolla boende och sen ar det utgang. We like it !
Har dock inte bestamt mej annu hur jag ska gora med boendet de narmaste dagarna, far forsoka hitta nat annat schysst hostel eller nat. Kanner typ halva personalen har nu, tyvarr har jag inte lyckats fjaska till mej gratis boende, sa far forsoka pa nat annat stalle. Hoho.
Hinner inte skriva mycket mer nu, har en del att fixa innan jobbet.
God bless !

Word comes easy.

Kategori: Allmänt

Ja, efter en san har dag sa behover jag da inte ens ett glas vin for att pladdra (okej, det behovs aldrig for min del, but still.) Dagen har varit bra, mycket bra ju mer jag tanker pa den faktiskt. Var med T & S fran kl 10, at frukost och gick runt och kolla lite pa allt mojligt. Mysmys. Sen har jag jobbat sen kl 2 idag, och var ensam i koket fran oppning till stangning. Det var inte mycket att gora, men jag gjorde det lilla som fanns bra anyway. Good for me. Fick mycket berom av chefen ocksa, han sa att de jattegarna vill ha kvar mej, tack for det ! Kandes sa skont att hra att de tror pa mej. Dessutom var Cornelia pa stort prathumor idag, gottit, och hon fragade om jag ska vara kvar och om jag vill kolla pa en lagenhet som bara hon och jag kan ha i sanna fall ! Uppskattning, ja tack ! Det gar bra nu ;) Ar dock lite nervos infor morgondagen, tror att det kommer saknas mycket fran bestallningarna (orkade inte ga igenom allt innan jag gick nu kl 1, far dra dit tidigare imorrn.) Vet inte om jag sagt det innan, men koket ar valdigt bra faktiskt, men litet. Vi gor allt fran scratch, alltsa med vara egna hander. Detta betyder att vi aven DISKAR FOR HAND ! Gillar att diska, men inte kul att ha ett berg som vantar kl halv 1 pa natten, hoho. Var som tur var inte sa farligt ikvall. Nat annat som var bra ikvall var att jag forutom uppskattning aven fick en egen nyckel till jobbet. Okej, inte sa fancy som det later, maste lamna tillbaka den imorrn antagligen, men som sagt, nice att dom litar pa mej. Fick dessutom en "liten" lon idag, hoppsan Kerstin ! Var skiskraj att jag skulle bli ranad nu pa vagen hem. Hade 2 mobiler, nyckel till jobbet, massa cash och en iPod pa mej. Men som ni marker sa gick det ju bra. Phuuu.
Funderar pa att ta en dusch innan jag somnar, mitt har har sett battre dagar. Imorrn blir det att saga hejda till S & T innan de drar, sen jobbet sjalv hela dan. Maste nog vara dar redan kl 1, hoho.

Massa karlek till er.

Sweet Sunday

Kategori: Allmänt

Har haft en bra helg, allt annat hade gjort mej arg med tanke pa att Sofia & Therese ar har. Hade i for sig en mycket acklig dag igar, men det var nog karma i storsta allmanhet som ville javlas lite. Skit samma, denna dagen har varit alla tiders ! Shopping, god mat, god dricka (hoho), sjukt bra vader och bara suverant sallskap. Vi gillar't. 
Idag skaffade jag dessutom en engelsk telefon for hela £3, OOOOJ vad mycket, not. Det gillas ocksa, sa om ni vill fa tag pa mej nu sa kan ni fortfarande ringa mitt gamla nr, men jag kommer bara langa over mitt nya med en gang, orkar inte skriva ut det har. 
Har annars varit hyffsat lugn i helgen, gjorde dock en hyffsat pinsam grej ikvall pa en bar (Jag som aldrig skammer ut mej annars, HOST!) Jag och de andra satt och drack lite, sa satt en ganska sot snubbe en bit fran oss som jag spanade in, men sen gick dom trodde jag. Sanningen var den att de bara hade gatt ner till nedervaningen och satt sej, sa nar vi skulle ner och kopa varan sista drink sa satt dom dar i ett horn. Sa Therese betalade drinkarna och sa att jag skulle ga och fraga om vi kunde sitta jamte dom. Sagt och gjort gick jag fram och fragade pa m,in artigaste engelska om vi kunde sla oss ner, vilket inte var nagra som helst problem. Sen nar T & S kommer och satter sej sa "viskar" jag till T : "Neej, han var kanske inte sa snygg". Vad hander ? Joo, 2 min senare vander sej snubben om till mej och fragar PA SVENSKA hur lange jag vart i London. Tack for den. Hahah, naja, jag bjuder pa den. Han var en jattetrevlig norsk snubbe som var sjukt bra pa svenska. Och strax efter han borjat snacka blev han snygg igen. Intressant.
Nu blir det sova sa jag orkar upp imorrn och kaka en riktigt mumsig frulle med S & T. Sweet.
Love.

Mind the gap, please !

Kategori: Allmänt

Undrar hur manga ganger jag och Sofia har hort det idag. Varje gang man stiger pa eller av tunnelbanan sa hors det i hogtalaren, och inte bara en gang, EN JAKLA MASSA GANGER !! Men det ar ju rart av dom, hoho.
Som sagt, mamma Sofia anledde idag, myyycket trevligt so to speak. Det blev en tropp till hennes/deras (Therese kommer imorrn) rum, som var MINI ! Tur att dom fick byta, haha. Sen har vi shoppat, atit gott och bara haft en bra dag i storsta allmanhet. Forlat papi, denna klanningen som koptes idag lyckades jag inte pruta ner, men kandes inte vart nar jag fick den for £6 heller, sa hoppas att det ar okej..
Och annars da? Jo igar var jag ute med en av snubbarna som jobbar i receptionen dar jag bor (skanejavel) och under tiden nar vi sitter och dricker far jag ett sms fran Patrik som bor i Dannike. "Hej, ar du i London?" "Jomen redan", svarar jag lite halvkaxigt, "har ju bara varit har i 2 veckor.." Koolt blev svaret, "For jag ar ocksa har ! " Trodde han skamtade forst, men sen helt plotsligt sa star den sota lilla varelsen och ser helt bortkommen ut mitt pa Piccadilly Circus. Knasigt, men sjukt nice !
Uppdaterar kanske senare. So long !
Puss

Harlig dag !

Kategori: Allmänt

Jahaja.. Kande att jag bara maste skriva om denna dagen, ty den har varit AWESOME ! Skrev ju igar att jag skulle hanga med en jobbarkompis idag, och sa blev det med. Har hangt i Camden idag, dar det blev shoppat skor och en sot liten klanning jag inte ens provat an, men hor och hapna nu (pappa, du kommer bli stolt,) ty jag  kopte den pa ett marknadsstand och lyckades PRUTA NER DEN !! Oj vad stolt jag vart efter det. Anyway, tjejen jag har hangt med heter Mikaela och ar servitris pa jobbet, hon ar ocksa big time awesome. Stortskon rockbrud fran Lule. Har dessutom varit med hennes roommate ikvall som ocksa ar fran Lule, sa kanske pratar med norrlandska an engelska nar jag kommer hem ;D
Och nu kommer en annan lite rolig sak, sa hall i hatten nu alla Hugh Grant-fans, for jag var i Notting Hill. Really nice. Fick dock inte se den bla dorren (som for ovrigt ar svart numera, Mikaela har koll), men anda. Daremot berattde M att hon faktiskt har traffat snubben som spelar Spike(?) i filmen, pa en bar dar vi fran jobbet brukar hanga. Ojojoj vad jag ska kolla efter den mannen, hoho. Kanske be honom ata majonas, eller nat.
Nu kan jag ocksa meddela att jag akt underground i london for forsta gangen, och OJ vad bra det ar ! Tack mamma och pappa for kartan med hela tunnelbane-systemet jag fick av er. Kanner mej redan som ett proffs, eller nat..
Sen var det en snubbe som nu ikvall nar jag var pa vag hem och hade precis skommit upp pa Piccadilly Circus attackerade mej - med massage ! Oerhort intressant och skrammande. Sa att jag var skittrott och var tvungen att ga. Hahaha. Inte jag inte. Naval.
London blir bara battre och battre, finally ! Just nu kanns det mesta valdans bra, tankte samla lite vuxenpoang imorrn och tvatta, sen blir det sakert ut en svang och leta pysslingar och krukor med guld, ty det at ju faktiskt St. Patricks Day !
Sov gott allihopa sa kommer snart en ny uppdatering. och minns till dess detta: Det gar inte att bromsa sej ur en uppforsbacke. (Basta citatet ever fran Sally!)

Time to sleep?

Kategori: Allmänt

Ja, antagligen. Kom nyss "hem" (bor pa Hostel numera, at Piccadelly Circus, fint ska det ju vara, hoho .) Anyway, kom nyss hem fran en krogrunda med jobbet, sjukt roliga manniskor. Ar mycket mera uppat nu an senast, antligen borjar den forsta brutasla hemlangtan slappa, och jag inser mer och mer vilken awsome stad jag ar i. Sweet.

Sa nu sitter jag har, smadragen i ett dator-rum pa Hostel kl 4 pa morgonen. Bryr jag mej? Icke. 
Kommer jag vara ledig imorrn? Oh yes.
Blir jag forbannad over att knapparna sitter fel pa tangentbordet och |"vissa" bokstaver saknas ? (Nej, det handlar inte om alkoholen som gor att jag skriver fel) JAAA !
Anyway, ska hanga med en heeelt suveran jobbarkompis imorrn. Looking for to it ! 

Nu blir det att tassa in pa rummet utan att vacka de andra. 
Saknar er dar hemma. 

Love. 

Men vad hjälper det?

Kategori: Allmänt

Ja, jag har brutal hemlängtan. Saknar familjen, vännerna, Daniel, guran Betsy, fotbollslaget, Fiket, min fotboll där luften går ur hela tiden, klagandet från alla människor över snön, lilla, lilla Länghem, tystnaden och höra mej själv klaga att jag inte har nåt jobb. Sjukt, inte sant ? En bonnatös har nu talat. Jag är helt lost i staden, har ingen brutal längtan av att gå till Big Ben, London Bridge eller ens på nån musikal. Nåt är faktiskt fel.
Dock kan jag inte bara låta negativ heller, i förrgår var jag ute med jobbet, trevligt trevligt. Dessutopm gick jobbet riktigt bra igår. Men nåt skevar.
Min manager hade sagt till Cornelia som jag bor hos att jag ser så ledsen och allvarlig ut hela tiden. Jag har dessutom på egen hand listat ut att jag för första gången i mitt liv har svårt att ställa om efter det faktum att min bild av nånting inte alls stämde överens med verkligen. Det är det absolut jobbigaste, hur jag inte längre kan kontrollera känslor eller annat. Jag känner mej som en annan person, och jag gillar det inte.
Inser hur sjukt deppig jag låter, men mår faktiskt dåligt över att jag ännu inte helt och fullt lyckats ställa om.
Nåja, det blir nog bättre.

Kärlek på er där hemma.

Bakslag ?

Kategori: Allmänt

Är jag enbart en jäkla chicken eller vad är det som händer ? Jag ska vara helt och totalt ärlig nu: Jag älskar inte London, inte ännu iallafall. Förhoppningsvis kommer väl det med tiden, men tyvärr så känns det bara.. fel just nu. Obehagligt. Svårt att förklara, men precis som om jag inte borde vara här. Kanske är det bara den vanliga och trditionella hemlängtan som kommer smygande, jag vet inte. Just nu känns det jobbigt i vilket fall.
Sen borde jag ju faktiskt inte klaga, jag är i en helt awsome stad, bor hos en jobbarkompis som är sjukt trevlig (Cornelia) och två andra flatmates som heter Fransesca och Ina. Igår åt jag och Cornelia hämt-mat och lagade en helt suverän mangopaj. Jag har ett jobb. Varför grina? Äh, det blir förhoppningsvis bättre.
Vill ändå att ni alla där hemma ska veta att jag saknar er något så fruktansvärt mycket, och har faktiskt tvivel på om jag ska vara kvar. Menmen..

Nu måste jag göra mej iordning, ska fixa ett engelskt mobilnr och lite annat tjaffs innan jobbet.
Saknar er där hemma !
Love.

Första rapporten från London..

Kategori: Allmänt

Ja gudars, var ska man börja? Att jag jobbar på en restaurang som typ ser ut som en satanistbar när man kliver in? Eller att jag i detta nu sitter och försöker hitta boende i en stad jag så brutalt verkligen inte hittar nåt alls i? Eller ännu bättre, att jag var ute med min nuvarande flatmate och kollega Cornelia i lördags på en bar/dansställe där man också kunde bada i en bar för 1 pund? Jojemen, visst slängde vi oss i.
Ni kanske nu förstår varför jag har lite svårt att få grepp om saker och ting, och jag förstår nog inte helt och fullt vad som händer, att jag faktiskt är här. Inte för att jag inte trivs, det är mycket spännande, allting faktiskt. Jag tror bara inte jag förstår det riktigt.
Anyway, för att förklara saker lite närmre, så jobbar jag på en hårdrock/rockabilly.restaurang och bar. Där ALLT innehåller vitlök. Vitlökskaffe, vitlöksshots, vitlök i efterrätterna.. Det är intressant. Och lärorikt, eftersom köket faktiskt gör all mat från scratch. I like, så jag kommer absolut lära mej mycket som kock. Och ja, folket som jobbar där är riktigt trevliga. Och konstiga. Åter igen, I like.

Tyvärr hinner jag inte dra hela pool-historien här och nu, måste slänga mej in i duschen innan jag springer iväg till dubbeldäckaren som tar mej till jobbet. (Måste dock kommentera det, jag har antagligen fått alldeles för höga förhoppningar från svenska turister, som tycker det är s.k. "häftigt" att åka dubbeldäckare. Ärligt talat, det är en buss, och du sitter lite högre än vanligt. Fattar inte vad skillnaden är mer, menmen..)

Ska försöka få med lite mera roligt som hänt nästa gång. Till dess: Simma lugnt.

Love.

Nervös-battle?

Kategori: Allmänt

Mellan mej och min mor? Vem kommer vara värst när vi säger hej då på Säve flygplats om typ 2 timmar? Vem kommer fälla första tåren? Och vem fäller flest?
Vi är faktiskt ovanligt (oroligt?) lugna båda två enligt min meningen. Men som sagt, två timmar senare kan läget hunnit ändras.

Men visst, det börjar flyga fjärilar i magen, och jag har säkert hunnit kolla om mitt pass, pengar, biljett, medicin och annat är med 10 gånger sen Sofie åkte (vilket är mindre än en timme sen). Men är inte det en del av resan? Nervositeten,och framför allt: det totala ovetandet om framtiden. Jag gillar den tanken. Jag ger mej ut på nåt som kan sluta hur fanken som helst. Sweet!

Önskar jag kunde säga att jag kommer tänka på er när jag sitter på planet, men antingen så sover jag eller så kommer en ny nervositet smygandes: Tänk om jag inte klarar provjobbet? Eller om personalen är elak mot mej?

Anyway, tänker på er nu, och ska försöka uppdatera så fort jag bara kan. Skjutsen till flygplatsen går om ca 20 minuter. 007 kan ju slänga sej i väggen, för här kommer jag !

Love.

Effektiv dag.

Kategori: Allmänt

.. Och jag skojar inte. Idag har jag utan större tvekan gjort mer än jag gjort det senaste halvåret. Biljett är nu beställd till London, hämtat nya kock-kläder, körlektion, arbetsförmedlingen (so long, suckers!), sagt hej då till LillaLinnea, fikat med mina ladies och snackat med cheferna .


Sweet.

Måste också, innan det glöms bort, ge en eloge till den människa som kommenterade en av mina dikter häromdan. Kärlek till dej, det skrattades en bra stund åt vad du skrev. Och nej, vad jag minns så var det inte så ;D

Fick via telfonsamtalet med cheferna reda på att jag på egen hand ska ta mej från flygplatsen, via tåg och tunnelbana in till the city, och därifrån lokalisera mej 2 kvarter bort !!
Kul då att jag har lokalsinne som en brödrost. Men äh, det blir ett äventyr i sej .

Måste också ge mycket kärlek till min mor som gjorde min dag genom att hjälpa mej med bokningen av flygbiljetten när jag var stressad. Loooooooove !

TaggadTaggadTaggadTaggadTaggadTaggadTaggadTaggadTaggadTaggadTaggadTaggad !

London calling !

Kategori: Allmänt

Nu kan jag säga det. Jag ska till London. Redan på fredag beger jag mej. Det är verkligen HELT GALET ! Hur mycket som helst ska planeras, beställas, hämtas, fixas och bara ordnas i största allmänhet.
Visst är jag en sista-minuten-människa, men det skadar ju inte om jag inte kommer med andan i halsen, svetten i pannan och kock-kläderna kvar i Sverige när jag träffar cheferna på fredag. Men det löser sej säkert.

Det känns så unikt, som om jag är den första nånsin att dra till London för att jobba. Naivt. Förstår ju när jag tänker efter och inser att jag har åtta vänner som det senaste bott/bor där, att detta bröjar likna en fas som alla borde gå igenom.
Skit samma, jag ska till London, and I can't wait !